Joep Walter

portret_joep

Na mijn gymnasium in Leiden en studie voor civiele techniek in Delft ben ik werkzaam geweest in de stedenbouw en de stads-ontwikkeling. Voor een projectmanager is dat een veelzijdig bestaan, waarin je ook je creativiteit kunt ontplooien.

Vanuit deze context en door mijn persoonlijke belangstelling voor kunst in het algemeen en mijn passie voor Indonesië, heb ik mij verdiept in zowel de geschiedenis als de cultuurhistorie van Indonesië en Nederlands Indië. Mijn speciale belangstelling gaat uit naar het zogenaamde Indische bouwen, een verzamelterm voor de koloniale bouwstijlen in Nederlands-Indië in de laatste 3 decennia voor de 2e wereldoorlog.

Daarnaast houd ik mij bezig met de onbekende Nederlands-Indische klassieke muziek uit de 20e eeuw en geef ik concerten. Ik ben nieuwsgierig, verdiep mij graag in de materie en weet te enthousiasmeren. Ik laat u graag kennis laten maken met kunst en cultuur, en in dit geval dus speciaal met de nogal onbekende koloniale architectuur in Indonesië. Zowel als gids of reisleider alsook door middel van lezingen.

In 2010 heb ik een opleiding gevolgd bij het IVOR voor reisleider.