Joep Walter

portret_joepIk ben Ir.  Joep Walter (1951) en op begeleide reizen ga ik zelf als reisleider met u mee.

Na mijn gymnasium in Leiden en studie voor civiele techniek in Delft ben ik werkzaam geweest in de stedenbouw en de stads-ontwikkeling. Voor een projectmanager is dat een veelzijdig bestaan, waarin je ook je creativiteit kunt ontplooien.

Vanuit deze context en door mijn persoonlijke belangstelling voor kunst in het algemeen en mijn passie voor Indonesië, heb ik mij verdiept in zowel de geschiedenis als de cultuurhistorie van Indonesië en Nederlands Indië. Mijn speciale belangstelling gaat naar het zogenaamde Indische bouwen, de leidende “koloniale” bouwstijl in Nederlands-Indië in de laatste 3 decennia voor de 2e wereldoorlog. Deze is zo bijzonder, dat ik die niet voor mezelf wil houden!

Daarnaast houd ik mij bezig met de onbekende Nederlands-Indische klassieke muziek uit de 20e eeuw en geef ik concerten. Ik ben nieuwsgierig, verdiep mij graag in de materie en weet te enthousiasmeren. Ik laat u graag kennis laten maken met kunst en cultuur, en in dit geval dus speciaal met de nogal onbekende koloniale architectuur in Indonesië. Maar tegelijkertijd ook met de vele andere verrassingen die het Indonesië van nu te bieden heeft. Verder geef ik veel lezingen, die een breder gebied bestrijken dan het hier genoemde.